Intelligent lysstyring – med Philips Hue

Hvad tænker du på, når du hører ordene ”intelligent lysstyring”?

Noget med at styre din belysning via din smartphone, måske? Eller at have flere muligheder end blot tænd/sluk, at kunne styre dit lys via noget smart tilbehør, eller måske at kunne automatisere nogle funktioner?

Det hele er korrekt – og meget mere til – når du vælger belysning fra Philips Hue.

Intelligent lysstyring er en central del af det intelligente Philips Hue belysningssystem, der netop er skabt for at give dig mulighed for at få den optimale belysning til alle hverdagens øjeblikke – og at få så meget mere ud af alle store og små oplevelser i dit hjem.

Se alle Philips Hue

Intelligent lysstyring med Philips Hue

Kort fortalt er intelligent lysstyring et begreb, der dækker over de mange styringsmuligheder, som du som forbruger får, når du vælger et belysningssystem som Philips Hue. Hver en pære, lampe, lightstrip og dims kan styres fra din smartphone, hvor hele dit Philips Hue Hjem er samlet i én app.

Her er styringen af alt dit lys samlet ét sted. Det er slut med at skulle rundt i hele huset for at slukke på alle kontakterne, slut med at skulle huske at tænde stuelampen og sengelampen i værelset på første sal for at holde tyvene væk, og slut med at skulle vælge enten tænd/sluk på rummets eneste kontakt. 

Med Philips Hue appen kan du inddele alle dine intelligente lyskilder og dit smarte tilbehør i Rum og Zoner. Du kan nemt styre lyset for både et Rum, en Zone og én lyskilde ad gangen. Tilføjer du en Hue Bridge (og det er bestemt en god idé), kan du også tilgå dit system fra hele verden via din smartphone.

Hue Bridge

Hue Bridge er helt essentiel til din intelligente lysstyring med Philips Hue. Den er hjernen bag Hue systemet, der sørger for det Zigbee-netværk, som produkterne fungerer over. Med dette trådløse netværk er du garanteret en problemfri, øjeblikkelig forbindelse til alle Hue produkter i hele dit hjem, både indendørs og udendørs. For at systemet kan fungere over store rækkevidder og integrere alle slags intelligent tilbehør som smarte kontakter og bevægelsessensorer, kræver det en Bridge. Den muliggør også brugen af alle slags automatiseringer og synkronisering af intelligent lys med Spotify-playlister, gaming og dit TV. 

Du kan selvfølgelig også vælge et Bluetooth-styret Hue system med op til 10 indendørs lyskilder. Her får du dog færre tilgængelige funktioner og styringsmuligheder. Læs mere om forskellene mellem et Bridge- og et Bluetooth-styret Philips Hue system i vores guide: Hvad er Philips Hue?

Hvad kan du med intelligent lysstyring?

Intelligente pærer og lamper fra Philips Hue kan dæmpes i lysstyrke, skifte mellem enhver varm til kølig nuance af hvidt lys og justeres til millioner af farvenuancer. Om du vil have alle tre muligheder eller blot én eller to, vælger du selv, når du vælger typen af pære og lampe.

Uanset dit valg, så kan lyset altså tilpasses efter behov. Samme lampe kan pludselig opfylde mange flere behov, for du kan skifte fra høj lysstyrke og klart, blå-tonet lys til dæmpet, blødt lys på et splitsekund. Philips Hue giver dig også oceaner af forudindstillede belysningsscener og skønne dynamiske effekter at vælge mellem, og de kommer især til sin ret med de farvekompatible lyskilder. Alt kan nemt indstilles i appen, så du altid har alle funktioner lige ved hånden. 

Intelligente kontakter

Imidlertid er det også en stor fordel at kunne simplificere den intelligente lysstyring i dagligdagen. Derfor er de intelligente kontakter en vigtig del af lysstyringen. De fungerer nøjagtigt på samme måde som almindelige vægkontakter – bare med flere, intelligente funktioner. Du kan endda også tage dem med dig rundt i hjemmet og placere på magnetiske overflader.

Hver knap kan indstilles til at gøre præcis det, du gerne vil have hurtig adgang til i hverdagen. Skal ét tryk fx tænde for nogle af rummets lamper, mens et andet tænder for andre eller en anden Zone, så kan du vælge det. Eller skal du med ét tryk få 100% lysstyrke med dine skræddersyede farvevalg, mens tryk nr. 2 er til dæmpet hvid-orange hyggelys? Kort sagt, du vælger helt selv.

Automatisk lysstyring: Stemmestyring, bevægelsessensor og automatiseringer

Du kan naturligvis også bare bede din stemmeassistent om at justere lyset. Via fx Apple HomeKit (Siri), Amazon Alexa og Google Assistant kan du nemlig få intelligent lyssyring helt uden at løfte en finger. Integrationen opsættes nemt i Hue appen.

Der er også muligheden for at lade lyset aktiveres og deaktiveres af intelligente bevægelsessensorer. Du kan både vælge indendørs og udendørs bevægelsessensorer fra Philips Hue, og begge dele kan aktivere både lyset inde i hjemmet og ude på altanen, i indkørslen og i haven. Du vælger helt selv hvilke lamper, der skal aktiveres, på hvilke tidspunkter og med hvilke lysindstillinger.

Så er der selvfølgelig også et hav af forskellige automatiseringer, som gør intelligent lysstyring 100% automatisk, uden at du skal bruge hverken stemmen eller bevæge dig i rummet. Du kan indstille de skønneste Vågn op- og Fald i søvn-automatiseringer, der simulerer det tiltagende eller aftagende sollys, der har stor effekt på dit velbefindende ved at understøtte en naturlig søvnrytme. Du kan automatisere din belysning til at skifte fra én lysindstilling til en anden på et bestemt tidspunkt, eller til at følge sollysets naturlige rytme, så du helt automatisk altid har den rette belysning til tidspunktet på dagen. ”Få det til at se ud som om, du er hjemme” er den smarte automatisering, der får lyset til at tænde og slukke automatisk efter en standardtidsplan, baseret på de rumtyper, du selv vælger – en genial funktion til ferietider og mørke aftener, så du kan være væk hjemmefra med ro i sindet.

Når du har opsat dine automatiseringer, konfigureret dine bevægelsessensorer og integreret dit Hue system med din stemmeassistent én gang, er funktionerne oprettet – og du kan nyde automatiseret intelligent lysstyring hver dag fremadrettet. 

Se alle Philips Hue

Se alle