Rengør du din kaffemaskine korrekt?

Du bruger sikkert din kaffemaskine dagligt, og den skuffer aldrig, når du har brug for en kop kaffe. Men husker du at rengøre din kaffemaskine? Hyppig og korrekt rengøring af din kaffemaskine er nemlig alfa og omega for både maskinens levetid og kaffens smag.

Her kan du blive klogere på, hvordan du rengør din kaffemaskine korrekt, så den bliver ved med at lave god kaffe hver dag.

Korrekt afkalkning og rengøring af kaffemaskine

Det kan ikke siges nok. Det er vigtigt at rengøre din kaffemaskine! Dog er det forskelligt fra maskine til maskine, hvordan du gør den rent.

 

Rengøring af espressomaskine: En espressomaskine vil ofte have mange dele. Ved rengøring af espressomaskiner er det derfor vigtigt, at alle delene bliver vasket grundigt. Hvis der er meget kalk på, kan du lægge delene i eddike. Med espressomaskinens mange dele, kan det lyde som om, at maskinen er besværlig at rengøre. Det behøver dog ikke være tilfældet.

Mange espressomaskiner kommer nemlig med et rengøringsprogram. Har din maskine det, skal du blot køre programmet. Rengøringen kræver også de rette renseprodukter.

Til afkalkning kan vi varmt anbefale Philips afkalkningsmiddel til espressomaskiner, som er en helt særlig espressomaskineafkalker, som fjerner kalk fra din maskine. Det er med til at sikre, at din espressomaskine bliver ved med at fungere optimalt og give dig den bedste kaffesmag. Vil du minimere behovet for afkalkning, filtrerer Philips kalk- og vandfilter vandet, så du har ikke har behov for afkalkning før efter 5.000 kopper!

Vil du have det ultimative smagspotentiale ud af din espressomaskine, er Philips tabletter til fjernelse af kaffeolie uundværlige – de fjerner nemlig kaffeolie fra bryggeenheden og fjerner dermed smagen af kaffegrums, så du altid får en frisk kaffesmag.

Hvis du bruger mælkeafløbet i din espressomaskine er Philips rengøringsmiddel til mælkekredsløb et must – det fjerner effektivt mælkerester fra alle komponenter, så du altid er sikret en velsmagende cappucino. 

Se også vores Philips vedligeholdelsessæt, som er et komplet kit til vedligeholdelse af din Philips fuldautomatiske espressomaskine.

Rengøring af kaffemaskine med kværn: Hvis du selv kværner din kaffe, er det en god idé også at give din kværn en kærlig hånd. Kaffemaskiner med kværn kræver nemlig også rengøring, og der er 3 tricks, der forlænger levetiden på din kaffekværn og gør din kaffe bedre. 

Først skal du støvsuge kværnen for gammel kaffe, hvor du kan komme til med støvsugeren. Hernæst skal du skille kaffekværnen ad og rense de enkelte dele med en pensel eller tør klud. Til slut kan du bruge rensetabletter, der kværnes i maskinen og renser kværnen igennem.

Rengøring af almindelig kaffemaskine: Ved helt almindelige kaffemaskiner er det vigtigt, at du holder både kaffekanden og kaffefiltret rent. Derfor bør du som minimum skylle begge hver gang efter hver kaffebrygning. En god vane er at tage opvaskebørsten og vaske af med sæbe, når du har brugt din maskine.

Se alle kaffemaskine

Se alle

Hvor ofte skal en kaffemaskine rengøres?

Kaffemaskiner skal gerne rengøres 2-3 gange om måneden, hvis de skal fungere optimalt. Når du afkalker, er det en god idé at bruge så blødt vand som muligt – især Københavnsområdet kan det være en god idé at bruge kildevand, da postevandet her har et højt kalkindhold.

Er der kalkpletter eller klumper i kaffen, skal du gøre rent med kalkfjerner eller vand samt eddike 2 til 3 gange i træk. Det vil hjælpe med at fjerne det hvide lag af kalk, der forstyrrer maskinen.

Hvis du har en traditionel kaffemaskine, kan du nemt gøre den rent ved at tømme maskinen for vand, hvorefter du hælder din kalkfjerner (evt. opblandet) i vandbeholderen og kører maskinen. Så vil den rense sig selv.

Når du skal rengøre din kaffemaskine, findes der forskelligt rengøringstilbehør, du kan benytte dig af. Så holder du både kaffemaskinens hygiejne og kaffesmagen i top!

 

Fordele ved at rengøre din kaffemaskine:

Forbedrer kaffemaskinens ydeevne

Forlænger kaffemaskinens levetid

Øger kaffemaskinens pålidelighed

Reducerer risikoen for nedetid

Forbedrer smagen af kaffe

Se alt rengøringstilbehør til kaffemaskiner fra philips

Se alle