Rengøring af airfryer

Airfryere er blevet en fast bestanddel i køkkener i hele Danmark på grund af deres evne til at tilberede mad hurtigt og sundt. På trods af deres stigende popularitet er forståelsen af den korrekte rengøring og vedligeholdelse af disse forholdsvis nye apparater ikke nødvendigvis fuldt ud klar.

Først og fremmest bør du tjekke brugermanualen for din specifikke model for at få producentens anbefalinger. Generelt anbefaler vi hos Butik24, at du så vidt muligt vasker delene i hånden. Herunder kan du læse vores guide til korrekt, sikker og effektiv rengøring af din airfryer.

Køb airfryer

1. Sikkerhed først: 

Begynd med at slukke og trække stikket ud af din airfryer. Lad den køle helt ned, før du begynder at rengøre.

2. Rengør aftagelige dele: 

Fjern eventuelle riste, kurve eller andet tilbehør. Disse bør vaskes i hånden med en blød svamp og varmt sæbevand. For særligt stædige pletter anbefaler vi at lade delene ligge i blød i 45 minutter, hvorefter de forsigtigt bør skrubbes med en blød svamp.

3. Rengøring af skuffe/kurv:

Fjern løse madrester, krummer og olie fra skuffen eller kurven. Tør hurtigt af med køkkenrulle for at fange eventuelle resterende affaldsstoffer. Anvend den samme rengøringsmetode som med de aftagelige dele.

4. Indvendig rengøring: 

For airfryerens indre dele omkring varmeelementer, kan du forsigtigt rengøre dem med en opvaskebørste og sæbevand. Hvis der er steder, der er svære at nå, kan du prøve med en mindre børste, som f.eks. en tandbørste.

5. Udvendig rengøring: 

Vedligehold ydersiden ved at tørre den regelmæssigt af med en fugtig klud.

6. Aftørring: 

Tør alle dele grundigt af med et rent viskestykke eller klud.

Ved at følge disse trin kan du holde din airfryer ren og forlænge dens levetid. Dette sikrer, at den fortsætter med at producere lækre og sunde måltider på ingen tid. Hvis du mangler inspiration til madlavningen, kan du med fordel læse vores blog: 'Hvad kan man lave i en airfryer?’.

Se alle airfryers

Se alle

Tilbehør til airfryer

Se alle