Sådan optimerer du den lille stue med intelligent belysning

Det kan være svært at optimere indretningen af mindre rum, især når de gerne skal opfylde mange forskellige behov. I stuen vil vi fx oftest gerne have plads til både et hyggeligt sofaarrangement, et TV, opbevaringsmøbler, et sofabord og diverse nips, planter mm. Oveni kommer måske så et læsehjørne, et legeområde til børnene og lidt bordplads til hjemmekontoret, lektielæsningen eller gaming-stationen.

Med andre ord kan rummet hurtigt blive proppet, og så kan det være svært at skabe en afslappende atmosfære, der samtidig kan tilpasses til alle de forskellige aktiviteter.

Se alle Philips Hue

Det er her, intelligent belysning kommer ind i billedet.

Herunder får du et par tricks med på vejen til, hvordan du med intelligente pærer og lamper fra Philips Hue kan optimere din stue til at imødekomme dine ønsker til mange forskellige aktiviteter – og samtidig skabe en indbydende atmosfære.

Et rum, flere zoner

Tænk i zoner – det er en gylden regel, når vi skal indrette os. Det gælder især i mindre rum, hvor vi har begrænset med plads, men gerne vil kunne foretage os forskellige ting, måske endda samtidigt.

Lys er et ideelt redskab til at indrette forskellige zoner i et rum. Har du de primære zoner som et TV-område, et skrivebordsområde, et læsehjørne og et gulvområde til hjemmetræning eller leg, så tænk gerne lys ind i indretningen af hver zone. Og ingen grund til bekymring; flere zoner kan sagtens kombineres – det er her, intelligent belysning virkelig kommer til sin ret.

Vælger du intelligent belysning fra Philips Hue, har du nemlig rig mulighed for at justere lyset på blot et øjeblik. Har du f.eks. et sofa- og TV-hjørne, der både skal kunne agere hjemmebiograf og samtidig stuens læsehjørne, så får du nemt opfyldt behovene til begge dele med Philips Hue. 

Hvad kan intelligent belysning fra Philips Hue?

Bruger du intelligente pærer eller lamper fra Philips Hue, kan du altid som minimum dæmpe lysstyrken – uden installation af lysdæmper. Hertil har du også mulighed for at vælge serien White ambiance, hvor lyset kan justeres fra blåtonet, koldt hvidt lys til varme, hyggelige hvid-orange nuancer. Vil du også kunne indstille farvet lys, så skal du gå med serien White and color ambiance.

Alle pærer og lamper fra Philips Hue kan justeres både individuelt og samlet i dine inddelte zoner og rum, så du både kan nøjes med at regulere lyset på læselampen i hjørnet og kan skrue ned for alt lys i stuen på samme tid, når der tændes for filmen.

Lyset justeres nemt i den smarte Philips Hue app, men hvis du er mere til vægkontakter, så findes der flere slags i Hue sortimentet, der også nemt kan sættes op til at gøre lige præcis dét, du helst vil have. 

Se alle Philips Hue

Se alle

Sådan skal du indrette med Philips Hue i stuen

Et alsidigt sofaområde med optimeret læsehjørne og perfekt lys til hjemmebiografen

Sofaen hører oftest sammen med TV-området i mindre stuer. Derfor skal du først og fremmest sørge for at vælge lamper, der ikke hænger i vejen for udsynet til dit fjernsyn. Har du lamper over sofabordet, så er Philips Hue pærer en smart løsning, der sørger for, at din filmaften ikke forstyrres af skarpt lys. Dæmp lyset helt ned, når du ser fjernsyn, og skru op for det hvide lys, når der skal bruges mere lys over sofabordet.

Indirekte belysning er med til at aflaste øjnene fra det stærke skærmlys, når du ser TV, og så skaber det også en hyggelig stemning i rummet. Du kan med fordel opsætte en Hue Lightstrip under dit TV-møbel eller et opbevaringsmøbel i rummet, som giver en skøn lyseffekt, der både er perfekt til filmaftenen og til at lyse rummet op generelt. Du kan også vælge Hue bordlamper eller blot udskifte pæren i dine nuværende lamper på reolen, sidebordet eller konsolbordet. Hav gerne en lampe med lampeskærm, eller drej lampen mod væggen, så du får et indirekte lys.

I den lille stue er læsehjørnet sandsynligvis også en del af sofaarrangementet. Derfor er det smart med en særskilt læselampe, hvor du har mulighed for at justere lyset individuelt. Så kan du både få gavn af lampen til læsning og når du foretager dig andre ting i rummet. Med Philips Hue kan du læse i timevis uden at få trætte øjne med belysningsscenen Read – og skifte indstilling på et splitsekund til fx dæmpet hyggelys.

Rigeligt med lys til aktiviteter og arbejdsopgaver

Har du et skrivebord i stuen, der skal bruges til arbejde, lektielæsning eller diverse hobbyer, så gør det en verden til forskel at have godt arbejdslys. En decideret arbejdslampe på bordet med justerbart hvidt lys giver dig de bedste arbejdsbetingelser, da du altid kan indstille tonen og lysniveauet, så det supplerer dagslyset i rummet. Den tidligere nævnte lightstrip kan også med fordel sættes langs skrivebordet for at oplyse området. Er det et mørkt hjørne eller rum, så kan loftsbelysning også gøre en stor forskel for at lyse hele området op.

Netop i mørke rum, men også generelt i mindre rum, er belysning med til at skabe ro og gøre atmosfæren behagelig. Skal du arbejde koncentreret i rummet, så er både bordlampen og den omgivende belysning vigtige elementer – og her er loftslamper helt oplagte. Derudover er loftsbelysning også ideelt over gulvplads, der skal fungere til legeområde, hjemmetræning og lign. Philips Hue loftslamper fås i mange forskellige former og størrelser, og de giver en alsidig brug af din stue. På mørke dage kan de simulere dagslys og supplere med lys i hele rummet.

Ekstra tip: Har du valgt de farvekompatible White and color ambiance pærer og lamper i din stue, så er du godt på vej til at imponere dine gæster til den næste festlige anledning. Med en Hue Bridge tilføjet til dit Hue system kan du nemlig synkronisere dine farvede lyskilder med al musik fra Spotify. Sæt din favoritliste på, og oplev lyset skifte farve, blinke og pulsere i takt med musikken. Prøv det! Du finder synkroniseringen i Hue appen.

Se alle Philips Hue

Se alle